Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cementeren.nl ADVIES & INSPIRATIE MUREN CEMENTEREN
Cementeren.nl

Waterdicht cementeren

Kies je voor cementpleister voor je buiten- of binnenmuren en wil je zeker zijn van een lange levensduur van die muurafwerking? Dan is het belangrijk om waterdicht te cementeren. Zo is de kans op waterschade klein en krijgen schimmels, mossen, … geen kans. Wat zijn de mogelijke toepassingen van waterdicht cement en hoeveel kost het? Dit én meer lees je hier.

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Kosten waterdicht cementeren
Hoe waterdicht cementeren?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom je muren waterdicht cementeren?

Cement is van nature poreus, maar is waterdicht te máken. Hierbij is het belangrijk dat de cementlaag dampopen is en dus blijft ademen. Damp in de structuur van de woning kan dan nog gemakkelijk dóór de cementlaag het huis uit. Wat zijn de voordelen van een muur cementeren tegen vocht? Een kort overzicht:

 • Lange levensduur: een waterdichte cementlaag gaat een stuk langer mee. Traditioneel cement is namelijk poreus en raakt op termijn aangetast door wisselende weersinvloeden en andere externe factoren. Daarom kiest een vakman voor een dampopen cementpleister voor je buiten- of binnenmuren.
 • Minder kans op vochtschade: waterdicht cementeren staat gelijk aan permanente bescherming tegen indringend vocht. Dit betekent dat de kans op vochtschade in je muren veel kleiner is.
 • Slijtvast: schade en eerdere voorbeelden van slijtage zijn gemakkelijk weg te werken met een laag waterdicht cement. Deze schade zal vervolgens niet nog eens voor komen.
 • Snelle plaatsing: waterdicht cementeren is een koud kunstje voor een ervaren vakman. De werken gaan dus behoorlijk snel. Als gevolg bespaar je flink op arbeidskosten.
 • Budgetvriendelijk: cementpleister is relatief goedkoop in vergelijking met andere gevelafwerkingen als bv. steenstrips, gevelplaten, hout, …

Op zoek naar een vakman voor waterdicht cementeren? Vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 specialisten actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

waterdicht cementeren

 

Mogelijke toepassingen

Waterdicht cementeren kan op verschillende manieren. Hieronder een overzicht van de voornaamste toepassingen:

 

1. Buitenmuur waterdicht cementeren

Een buitenmuur/gevel cementeer je waterdicht om het te beschermen tegen weersinvloeden zoals regen, vorst, … Zo’n waterdichte cementpleister moet ook dampopen blijven, zodat het mogelijke vocht nog kan ontsnappen. Bij het samenstellen van een cementpleister houdt een vakman hier uiteraard rekening mee.

Richtprijs: € 25 – 35 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. Kelder waterdicht cementeren

In de kelder kan grondwater een groot probleem vormen. Vooral als er sprake is van een hoog grondwaterniveau, sijpelt vocht makkelijk binnen in poreuze keldermuren en -vloeren. Bij dergelijke vochtproblemen in de kelder kan een vakman gelukkig je muren en vloer dichten met een waterdichte cementlaag.

Richtprijs: € 40 – 80 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

3. Badkamer waterdicht cementeren

Een badkamer zit vaak vol met damp als gevolg van condensatie. Dit zorgt dan weer voor schimmels, een muffe geur, … als je niet goed ventileert. Waterdicht cement op de muren van de badkamer is een goede optie als ventilatie en/of afzuiging lastig is.

Richtprijs: € 15 – 65 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Profiteer van gericht advies van een vakman!

Is cementeren tegen vocht een goed idee voor jouw buiten- of binnenmuren of kies je eerder voor een alternatief? Hoe dik moet de cementlaag zijn voor je gevel? Een vakman geeft graag antwoord op al jouw vragen over waterdicht cementeren.

TIP: vergelijk vrijblijvend voorstellen van ervaren vakmensen in je buurt via onze gratis offerteservice.

 

Kosten waterdicht cementeren

Wat kost waterdicht cementeren? Hou rekening met een gemiddelde prijs van € 15 – 80 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte kosten zijn afhankelijk van de dikte van de cementlaag, de totale oppervlakte, de toepassing, de moeilijkheidsgraad van de werken, …

 

Benieuwd naar prijzen op maat? Vergelijk offertes!

De prijs voor waterdicht cementeren verschilt niet alleen per project, maar ook van vakman tot vakman. Vergelijk daarom dus altijd meerdere vakmensen. Via onze gratis offerterservice kom je snel en vrijblijvend in contact met 2 à 3 specialisten actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Hoe waterdicht cementeren?

Hoe gaat een vakman te werk als hij een binnen- of buitenmuur waterdicht wil cementeren? Hieronder een kort stappenplan:

 1. Voorbereiding

  Eventuele beschadigingen moeten eerst worden hersteld en vuil moet zijn verwijderd voor de vakman je muur waterdicht cementeert. Ook zorgt de specialist zélf voor de waterdichte en dampopen samenstelling van de cementpleister. Hiervoor gebruikt hij toeslagstoffen die niet natuurlijk in cement zitten.

 2. Muur cementeren tegen vocht

  Het cementeren zelf gebeurt in 2 stappen. Eerst brengt de vakman een primer aan waardoor het cement makkelijk kan aanhechten. Is de laag eenmaal droog? Dan gaat de specialist verder met de afwerkingslaag. Met een dunnere afwerking blijft de muurstructuur zichtbaar, terwijl een dikkere laag egaler oogt.

 3. Waterwerende coating (alleen buitenmuren)

  Gaat het om een buitenmuur? Dan kan je deze na de afwerking mogelijk nog beter beschermen tegen vocht en vuil. Denk bijvoorbeeld aan een waterwerende coating op de cementlaag en gevelplinten tegen opspattend vocht en vuil.

Op zoek naar vakmannen in je buurt? Je kan vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere specialisten via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gevelwerkers actief in jouw buurt.