Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cementeren.nl ADVIES & INSPIRATIE MUREN CEMENTEREN
Cementeren.nl

Muren cementeren

Om een mooi eindresultaat te bekomen bij het cementeren, is de voorbereiding van de ondergrond van fundamenteel belang. Lees hieronder hoe muren precies gecementeerd worden.

1. Reinigen

Voorafgaand aan het cementeren moet de gevel gereinigd worden. Wanneer dit niet gedaan wordt, zal het vuil en stof op de gevel ervoor zorgen dat de cementeermortel niet goed aanhecht. Het reinigen gebeurt door middel van heet water dat onder hoge druk op de gevel gespoten wordt. Hierbij werken wij met professionele machines, waarbij de temperatuur en de druk wordt afgestemd op de aard van de vervuiling en de steensoort.

2. Kleine reparaties

Om ervoor te zorgen dat het cementeren het optimale resultaat oplevert, moet de ondergrond in een goede staat zijn. Eventuele beschadigingen aan de gevel worden daarom hersteld. Wanneer de gevel eenmaal mooi egaal is, zal het cementeren een perfect resultaat opleveren.

3. Hechtingslaag

Om een optimale hechting te verkrijgen tussen de gevel en de cementeerlaag wordt de gevel voorzien van een hechtingslaag. Deze dient voldoende droog te zijn voordat wordt begonnen met het cementeren.

4.Cementeren

Na dit voorwerk wordt de gevel gecementeerd. Vervolgens wordt op ambachtelijke wijze met de hand en handveger een dunne laag cement egaal op de gevel aangebracht.

5. Hydrofoberen

Hydrofberen ofwel impregneren is aan te raden om de levensduur van het cementeerwerk te garanderen. Als de cementeermortel droog is, wordt een impregneermiddel onder lage druk op de gevel gevloeid. Dit middel trekt in de cementlaag en zorgt voor een onzichtbare ademende filmlaag. Vocht van buitenaf kan niet in de gevel trekken, en waterdamp vanuit de woning kan nog wel door de gevel naar buiten.

Water dat op de gevel komt, loopt er in parelvorm vanaf. De gevel blijft droog, waardoor algaangroei geen kans heeft. Ook atmosferische vervuiling zal niet meer snel aan de gevel hechten.

 

Vraag raad aan een vakman

Een professionele gevelwerker kan je uitgebreid informeren en gepast adviseren over de meest geschikte methode om je gevel te cementeren. Vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen via de offertepagina.

 

muren cementeren

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gevelwerkers actief in jouw buurt.