Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cementeren.nl ADVIES & INSPIRATIE MUREN CEMENTEREN
Cementeren.nl

Gevel cementeren

Is je gevel aan een opknapbeurt toe en twijfel of je deze gaat bepleisteren, kaleien of cementeren? Een buitenmuur cementeren is een zeer efficiënte en voordelige methode die eigenlijk geen nadelen heeft. In dit artikel lees je meer over de voordelen, prijs en mogelijkheden van gevel cementeren.

 

Wat houdt gevel cementeren in?

De gevel cementeren is een manier om je buitenmuren vrij gemakkelijk en goedkoop te renoveren. Er wordt dan een (dunne) laag zandcement op de gevel aangebracht, waardoor allerlei imperfecties of kleurverschillen mooi bedekt worden.

De gevel heeft dan opnieuw een egale kleur en structuur en is beschermd tegen alle weersinvloeden. Slijtage of kleine beschadigingen zijn zo voorgoed verleden tijd! Bovendien is het materiaal zeer sterk en slijtvast, méér dan andere bepleisteringen op basis van kalk.

gevel cementeren

 

Hoe gevel bezetten met cement?

Cementpleister is relatief snel aan te brengen, omdat het rechtstreeks op de muur kan worden aangebracht. Wees je er wel van bewust dat cementeren een moeilijk en tijdrovend werk is als je er geen ervaring mee hebt. Het is dan ook geen goed idee om zelf aan de slag te gaan. Doe beroep op een ervaren professional, die de klus snel en foutloos kan uitvoeren. Op de offertepagina kan je gratis offertes aanvragen en vergelijken.

Wil je de buitenmuur cementeren? Dan kan dit op twee manieren gebeuren; kies voor een dikke dan wel dunne laag cementbepleistering:

  • Dunne laag cementpleister: kies je ervoor een dunne deklaag te laten aanbrengen, dan zal de structuur van de originele gevelsteen nog zichtbaar blijven. Toch krijgt de gevel dan een ietwat rustiek en verzorgd uitzicht. Het kostenplaatje ligt in dit geval lager.
  • Dikke laag cementbepleistering: met een dikkere deklaag zal de gevel wel volledig vlak zijn, waardoor je woning er compleet als nieuw zal uitzien.

Na het cementeren van de buitenmuur, wordt de gevel gewoonlijk geschilderd. Het is weliswaar ook mogelijk om rechtstreeks een gekleurd cementmengsel op de gevel toe te passen, waardoor schilderen overbodig is. Lees hier meer over de werkwijze van muren cementeren.

Prijs cementeren buitenmuur

De prijs van een gevel cementeren hangt van enkele factoren af. Denk maar aan de oppervlakte van de gevel, de gekozen vakman en de bereikbaarheid en staat van de gevel. Loszittende voegen of andere grote beschadigingen (scheuren) zullen namelijk eerst moeten worden hersteld, wat vanzelfsprekend voor hogere kosten zorgt.

Gemiddeld mag je ongeveer rekenen op een prijs van 30 à 40 euro per  om de gevel te laten cementeren door een professional. Vergeleken met andere vormen van gevelrenovatie is dit relatief goedkoop. Wil je graag exacte prijsvoorstellen op maat ontvangen? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij betrouwbare en ervaren vakmannen in jouw regio. Klik hier om offertes te ontvangen. 

cementeren gevel

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gevelwerkers actief in jouw buurt.