Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cementeren.nl ADVIES & INSPIRATIE MUREN CEMENTEREN
Cementeren.nl

Buitenmuur cementeren

Kampt je gevel met kleurverschillen, scheurtjes of andere oneffenheden? Dan kan je ervoor kiezen om je buitenmuur te cementeren. Zo ziet je gevel er weer netjes en verzorgd uit. Wat zijn de voordelen van deze gevelrenovatie? Hoe gaat een vakman te werk? En hoeveel kost een buitenmuur cementeren ongeveer? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Uitvoeringen
Voordelen
Prijs
Plaatsing
Alternatieven
Offertes aanvragen

 

Wanneer een buitenmuur cementeren?

Bij het cementeren van een buitenmuur brengt een vakman een cementlaagje aan op de gevel. Die sterke cementpleister is beschikbaar in verschillende kleuren en samenstellingen. Een buitenmuur cementeren is vooral een goede keuze als je:

 • je gevel wil herstellen: met cemenpleister kan je snel en eenvoudig kleurverschillen, scheurtjes en andere beschadigingen wegwerken.
 • je gevel wil egaliseren: met een dikke laag cementpleister kan je je gevel vlot effen en egaal maken. Zo zie je de structuur van de achterliggende muur niet meer. Met een dun laagje cementpleister is dat wel nog het geval.
 • je gevel wil beschermen tegen weersinvloeden: met een laag cementpleister ziet je gevel er weer als nieuw uit en bescherm je hem ook doeltreffend tegen regen, vorst, felle wind, hitte, …
 • je gevel langs buiten wil isoleren: bij een dikke laag cementpleister is de structuur van de achterliggende muur niet meer zichtbaar. Op die egale buitenmuur kan een vakman dan isolatieplaten aanbrengen, gevolgd door een nieuwe gevelbekleding (steenstrips, houten gevelbekleding, crepi, …).

TIP: op zoek naar een vakman om je buitenmuur te laten cementeren? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Uitvoeringen cementpleister

Er bestaan vele mogelijkheden om je buitenmuur te cementeren. Afhankelijk van het soort cementpleister kan je verschillende keuzes maken op vlak van:

1. Dikte

Wil je je buitenmuur cementeren? Afhankelijk van de look die je voor ogen hebt, kan je qua dikte kiezen voor:

 • Dun laagje cementpleister = structuur achterliggende muur wel nog zichtbaar: met een dun laagje cementpleister werk je eenvoudig kleine oneffenheden en kleurverschillen weg én je behoudt de structuur van de achterliggende gevel (bv. baksteen).
  Richtprijs: ± 30 euro per m², incl. btw, arbeidskosten en materiaal. Ontvang gratis offertes op maat.
 • Dikke laag cementpleister = structuur achterliggende muur niet meer zichtbaar: met een dikke laag cementpleister maak je je buitenmuur volledig vlak en strak. De structuur van de achterliggende gevel is dus niet meer zichtbaar. De kostprijs ligt iets hoger, omdat er meer cementpleister nodig is.
  Richtprijs: ± 40 euro per m², incl. btw, arbeidskosten en materiaal. Ontvang gratis offertes op maat.

2. Kleur

Na het cementeren kan je je buitenmuur nog schilderen, maar dat is in principe niet nodig. Cementpleister is verkrijgbaar in tal van kleuren. Naast de klassieke grijze tint kan je bv. ook kiezen voor beige, wit, … Zo stem je de look van je buitenmuur helemaal af op de rest van je woning en jouw persoonlijke smaak.

3. Structuur

Voor het cementeren van je buitenmuur kan je ook kiezen uit verschillende structuren. Er zijn tal van samenstellingen van cementpleister beschikbaar om verschillende uitstralingen mogelijk te maken. Bv. door het toevoegen van crepi, kalk, enz.

 

TIP: vraag advies aan een vakman

Wil je zeker zijn van een cementpleister op maat van jouw situatie en wensen? Vraag dan zeker advies aan een gespecialiseerde vakman. Die kan je uitgebreid informeren over de mogelijke diktes, kleuren en structuren van cementpleister. En dat is niet alles… Hij zal je buitenmuur ook cementeren volgens de regels van de kunst en werkt enkel met kwaliteitsvolle materialen. Via onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend voorstellen en offertes op maat ontvangen bij vakmannen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

muur cementeren

Voordelen buitenmuur cementeren

Wil je je gevel vlot en doeltreffend opknappen? Dan is je buitenmuur cementeren een goede keuze. Deze gevelrenovatie biedt namelijk vele voordelen:

 • Relatief goedkoop: in vergelijking met andere pleistertechnieken als crepi en spuitkurk komt cementeren goedkoper uit.
 • Snelle uitvoering: in vergelijking met andere pleistertechnieken gaat cementeren ook redelijk snel. Bovendien is cementpleister een snelhardend product.
 • Sterk en slijtvast: cementpleister is heel sterk en slijtvast. Door je buitenmuur te cementeren krijg je dus een duurzaam eindresultaat.
 • Goede bescherming: met een cementpleister is je gevel weer voor lange tijd beschermd tegen vorst, neerslag, wind, …
 • Geen vochtproblemen: een traditionele cementering is niet dampopen, maar er bestaan vele cementpleisters die wel dampopen zijn. Zo kan je gevel blijven ademen en vermijd je vochtproblemen.
 • Verschillende uitvoeringen: cementpleister is beschikbaar in verschillende kleuren, structuren en diktes. Zo kies je vlot een cementpleister op maat van jouw woning en wensen.

 

cementeren van buitenmuur

Prijs buitenmuur cementeren

De kostprijs voor het cementeren van je buitenmuur hangt onder meer af van de gewenste dikte van de cementpleister, de oppervlakte en huidige staat van je gevel, de bereikbaarheid, … Je mag rekenen op een richtprijs van 30 à 40 euro per m², incl. btw, arbeidskosten en materiaal.

LET OP: de prijs kan ook verschillen van vakman tot vakman. Wil je snel en gericht prijzen, maar ook adviezen, voorstellen en uitvoeringstermijnen vergelijken? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

buitenmuur cementeren

Hoe een buitenmuur cementeren?

Het cementeren van een gevel is een precieze klus die de nodige ervaring en vakkennis vereist. Voor een vlekkeloos en duurzaam eindresultaat doe je dan ook best een beroep op een gespecialiseerde vakman. Die volgt doorgaans de volgende stappen:

STAP 1: buitenmuur voorbereiden

De vakman zal eerst al het vuil, mos, stof, … van je buitenmuur verwijderen. Ook afbrokkelend voegwerk, scheurtjes, … zal hij eerst herstellen. Dat is nodig om de cementlaag egaal te kunnen aanbrengen en ervoor te zorgen dat de cementpleister goed hecht.

STAP 2: buitenmuur cementeren

Na de voorbereiding van je gevel gaat de vakman over tot het aanbrengen van de cementpleister. Dat gebeurt in 2 lagen. Eerst een hechtingslaag en daarna een afwerkingslaag. De vakman respecteert ook de juiste droogtijd tussen beide cementlagen.

STAP 3: buitenmuur afwerken

Na het cementeren van de buitenmuur is het belangrijk om de onderkant van je gevel extra te beschermen tegen vocht en opspattend vuil. Dat kan met een waterwerende coating (tot zo’n 50 cm boven het grondniveau) of een gevelplint in natuursteen of een ander materiaal.

TIP: wil je zeker zijn van een correcte uitvoering van de werken? En dus ook van een optimaal eindresultaat met kwaliteitsvolle materialen? Dan werk je best samen met een gespecialiseerde vakman. Ontvang gratis offertes bij vakmannen actief in jouw buurt via onze offertepagina.

Alternatieven voor cementeren van buitenmuur

Cementpleister is niet de enige manier om je gevel doeltreffend te renoveren. Naast het cementeren van je buitenmuur kan je ook kiezen voor:

 • Kaleien: hierbij brengt een vakman een dikke pap op basis van kalk aan op de gevel. Zo krijg je een zachte, karakteristieke uitstraling en behoud je de structuur van je bestaande gevel. Kaleiverf is beschikbaar in verschillende kleuren en je kan er tal van effecten mee creëren.
 • Crepi: je kan zowel kiezen voor minerale sierpleister (ruwer en in 1 dikke laag) of synthetische sierpleister (egaler en in 3 lagen). Met crepi werk je ook vlot oneffenheden in je gevel weg. Bovendien is het een ideale gevelbepleistering als je je buitenmuur langs buiten wil isoleren.
 • Spuitkurk: ook spuitkurk is een decoratieve gevelbepleistering die vlot te plaatsen is. Bovendien heb je minder kans op scheuren en barsten dan bij crepi. Let op: spuitkurk is wel geen ideale afwerking voor het isoleren van je gevel langs buiten. Spuitkurk kan je ook enkel laten aanbrengen op een vlakke ondergrond.

TIP: weet je niet zeker welke gevelbepleistering je best kiest voor jouw buitenmuur? Een vakman informeert je graag over de verschillende mogelijkheden. Zo maak je een doordachte keuze op maat van jouw woning, wensen en smaak. Je kan gratis en vrijblijvend voorstellen en offertes bij vakmannen actief in je buurt aanvragen via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gevelwerkers actief in jouw buurt.