Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cementeren.nl ADVIES & INSPIRATIE MUREN CEMENTEREN
Cementeren.nl

Crepi

Wil je jouw gevel een frisse look geven, maar iets anders doen dan cementeren? Dan is crepi als gevelpleister een mooi alternatief. Welke uitvoeringen van crepi zijn er en hoeveel kost het je? Waar moet je op letten tijdens en ná de plaatsing? En hoe is het te vergelijken met een gevel cementeren? Lees het allemaal hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Gemiddelde prijs crepi
Belangrijke aandachtspunten
Alternatief: gevel cementeren
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat zijn de voordelen van crepi?

Crepi is een soort bepleistering die erg populair is als afwerking van gevels en muren in vochtige ruimtes als de badkamer of keuken. Maar waarom is dit zo? Een kort overzicht van de belangrijkste voordelen van crepi:

  • Vele uitvoeringen: crepi is op vele verschillende manieren toe te passen. Denk aan meerdere laagdiktes, soorten, … Er zijn zelfs meer dan 800 verschillende RAL-kleuren om uit te kiezen.
  • Waterdicht en dampopen: een afwerking met minerale crepi beperkt de kans op vochtproblemen. Water kan dan namelijk niet van buitenaf binnendringen en damp in je huis kan tegelijkertijd snel ontsnappen. Dit maakt het dus ook een erg geschikte keuze voor vochtige ruimtes in je huis.
  • Goedkoop: crepi is een van de goedkopere opties voor muurrenovaties. Zo is het al beschikbaar vanaf € 65 per m² (excl. btw en isolatie, incl. plaatsing). Deze prijs varieert natuurlijk wel per project.
  • Te combineren met isolatie: vooral siliconen crepi komt vaak voor in combinatie met gevelisolatie. Het functioneert dan als een dunne afwerkingslaag voor de isolatieplaten.

Meer weten? Een erkende specialist helpt je graag verder. Via onze gratis offerteservice vergelijk je vrijblijvend 2 à 3 vakmensen in je buurt. Vergelijk nu crepi experts.

crepi buitenmuur

 

Mogelijke uitvoeringen van crepi

Overweeg je om crepi te laten aanbrengen op je buitenmuur? Dan zijn er 2 soorten om onderscheid tussen te maken. Een kort overzicht:

1. Minerale crepi

Dit type crepi bestaat uit natuurlijke stoffen als kalk, zand, cement en water. Hierdoor is het ook een erg milieuvriendelijke keuze. Een expert brengt het aan in 1 dikke laag, waardoor het vooral geschikt is voor oudere huizen en grote gevelrenovaties.

Richtprijs: € 60 à 110 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

2. Siliconen crepi

Deze soort crepi staat ook wel bekend als kunstharspleister en bestaat uit kalk, kunsthars en meerdere toeslag- en kleurstoffen. Dankzij de elasticiteit van dit type crepi is het vooral een geschikte keuze als afwerkingslaag voor buitengevelisolatie.

Richtprijs: € 65 à 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

CONCLUSIE: welk type crepi kies ik?

De beste keuze is afhankelijk van je persoonlijke wensen en woonsituatie. Wil je de afwerking bv. combineren met isolatie? Dan kies je beter voor siliconen crepi. Wil je een duurzamere keuze maken? Kies dan voor minerale crepi. Een erkende gevelwerker geeft je graag meer advies. Vergelijk vrijblijvend offertes.

 

Prijs crepi

Laat je crepi plaatsen? Ga dan in ieder geval uit van een prijs van € 60 à 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte prijs zal wel variëren per project. Factoren als de moeilijkheidsgraad van de werken, of je het combineert met gevelisolatie, … hebben een invloed op de uiteindelijke prijs:

Richtprijs crepi (zonder isolatie): € 65 à 85 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Richtprijs crepi (met isolatie): € 100 à 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

LET OP: dit zijn puur richtprijzen. Zo verschillen de kosten per project, maar ook van gevelwerker tot gevelwerker. Zij kunnen namelijk zélf hun prijzen bepalen. Maak daarom gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk meerdere specialisten in je buurt. Zo kan je alle kostenposten naast elkaar leggen en bespaar je veel geld. Start je aanvraag hier.

 

crepi gevel

 

Belangrijke aandachtspunten

Waar moet je rekening mee houden als je crepi laat plaatsen? En wat zijn je opties hierná? Een kort overzicht:

  • Isoleren met crepi: men spreekt vaak van isolerende crepi of crepi isolatie, maar eigenlijk gaat het dan om gevelisolatie met crepi als afwerkingslaag. Je combineert deze kunstharspleister dan met EPS-, XPS-, PUR- of PIR-isolatieplaten. Je profiteert zo van een dunne isolatielaag van 6 à 12 cm, waar je flink mee bespaart op je energiekosten.
  • Crepi reinigen: je moet je crepi gevel met enige regelmaat reinigen om de levensduur te verlengen en de frisse look te behouden. Dit kan je zelf doen, mits je over de juiste middelen beschikt en weet wat je doet. Meestal is het toch slimmer om een specialist in te schakelen. Zo ben je namelijk zeker dat de klus correct uitgevoerd is.
  • Hydrofuge: naast je gevel reinigen kan je ook preventief werken, bv. met een hydrofuge. Zo bescherm je de afwerkingslaag met een waterafstotend middel en krijgen mossen, algen en andere soorten vuil geen kans. Dit moet je wel elke 5 à 8 jaar herhalen.
  • Crepi buitenmuur schilderen: na verloop van tijd kan het de moeite waard zijn om je crepi gevel te schilderen, zeker als je deze niet laat behandelen met een vochtwerend middel. Zo geef je deze weer een mooie uitstraling. Let wel op dat je eventuele vochtproblemen eerst oplost voor het schilderen. Anders is de nieuwe look van korte duur.

 

Alternatief: gevel cementeren

Een traditioneel alternatief voor crepi is cementeren. Hierbij werk je de gevel af met een dikke cementlaag, bestaande uit een mix van cement en zilverzand. Dit zorgt voor versteviging, bescherming tegen wisselende weersinvloeden en een verzorgde uitstraling. Het is goed te vergelijken met crepi, maar er zijn wel een paar belangrijke verschillen.

Zo is het bijvoorbeeld goedkoper, maar ook wat minder veelzijdig als het gaat om uitvoeringen. Daarnaast wordt het vaak gebruikt om erg verouderde huizen op te knappen en niet als afwerking voor nieuwe huizen. En wil je isoleren? Ook dán kies je beter voor crepi.

Richtprijs: € 30 à 40 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Crepi of cementeren? Vraag advies aan een expert!

Of je nu kiest voor crepi of cement, schakel altijd een ervaren gevelwerker in. Je profiteert zo van gericht advies én een correcte uitvoering van de werken. En dat scheelt een hoop! Kom nu vrijblijvend in contact met 2 à 3 erkende experts actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hieronder:

 

 

Offertes voor pleisterwerken ontvangen?

Kies voor een vakman gespecialiseerd in pleisterwerk en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.