Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cementeren.nl ADVIES & INSPIRATIE MUREN CEMENTEREN
Cementeren.nl

Badkamer cementeren

Een badkamer is een vochtige ruimte. Om problemen te voorkomen is het dus belangrijk dat de muren in deze ruimte voldoende waterdicht zijn. Door je badkamer te cementeren krijg je mooie vlakke en vochtbestendige wanden. Lees hier meer over de voordelen en prijzen van cementeren.

 

Waarom badkamer cementeren?

Cementeren is een techniek die vaak toegepast wordt op gevels, maar ook binnenmuren kunnen dus gecementeerd worden. Dit is van nut in vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer of kelder.

Cementering is daar vooral belangrijk op plaatsen waar water komt, zoals de douche. Gewone bepleistering op basis van gips is niet waterdicht en zal dus niet volstaan, ook niet nadat er tegels bovenop geplaatst zijn. Het tegelwerk zou dan kunnen loskomen of je kan last krijgen van vochtige muren. Kies daarom voor cement of een kalk-cementgebonden pleister; deze materialen zijn veel beter bestand tegen vocht.

Als je toch gekozen hebt voor een gipsgebonden pleister, dan moet een waterdichte laag worden aangebracht op de vochtgevoelige plaatsen. Deze bestaat in de vorm van een zogenaamde ‘kerdimat’, die op de pleister gekleefd wordt.

Je hebt dit membraan in principe niet nodig als de muren gecementeerd zijn, maar het kan geen kwaad om deze toch te plaatsen als extra maatregel. De pleisters op basis van cement zijn immers vaak slechts waterwerend in plaats van volledig waterdicht. De cementering wordt overigens ruw of glad afgewerkt, afhankelijk of er tegels dan wel verf op komt. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen van gespecialiseerde vakmannen via de offertepagina.

badkamer cementeren

Hoeveel betalen?

De prijs voor het cementeren van een (binnen)muur hangt van enkele factoren af, zoals de oppervlakte van de muren. Algemeen gesproken moet je uitgaan van een prijs tussen de 20 en 80 euro per . Deze prijzen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en al het benodigde materiaal. Klik hier om offertes te ontvangen. 

Houd er rekening mee dat cementeren een niet te onderschatten klus is die behoorlijk wat tijd kan innemen. Daarom doe je er goed aan om het cementeren over te laten aan een specialist met kennis en ervaring. Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend prijsoffertes aanvragen bij verschillende vakmannen uit jouw regio:

 

Offertes voor pleisterwerken ontvangen?

Kies voor een vakman gespecialiseerd in pleisterwerk en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.