Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Cementeren.nl ADVIES & INSPIRATIE MUREN CEMENTEREN
Cementeren.nl

Gevelplint cementeren

Wil je de gevel van je woning grondig renoveren? Dan is het plaatsen van een gevelplint de ideale afwerking. Buitenmuren zijn namelijk gevoelig voor vocht, mosvorming, vuil… Met een gecementeerde gevelplint bescherm je je muren tegen deze problemen. Maar wat zijn de andere redenen om je gevelplint te cementeren? Hoeveel kost het en wat zijn de alternatieven? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Prijs gevelplint cementeren
Plaatsing gevelplint van cement
Alternatief: blauwe hardsteen
Waarom voor een vakman kiezen?
Gevelrenovatie met gevelplint
Offertes aanvragen

 

Waarom je gevelplint cementeren?

Laat je een grondige gevelrenovatie uitvoeren? Dan is het cementeren van je gevelplint een budgetvriendelijke methode om de onderkant van je gevel te beschermen tegen vuil en vochtproblemen. Dankzij de verschillende uitvoeringen en afwerkingen, kan een gecementeerde gevelplint je woning een volledig nieuwe uitstraling geven. Het is dus zowel een esthetische als functionele afwerking van je gevel.

Gevelplint cement

Prijs gevelplint cementeren

De prijs voor het cementeren van je gevelplint is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de lengte van de gevel, de benodigde hoeveelheid werk, de moeilijkheidsgraad van de klus, de gewenste afwerking en het voorafgaande reinigingswerk. Reken gemiddeld op zo’n € 50 à 90 per strekkende meter (excl. btw) voor het cementeren van je gevelplint.

TIP: een gevelplint van cement is de meest budgetvriendelijke optie als je de onderkant van je buitenmuur wil beschermen en verfraaien! Ben je geïnteresseerd in een gevelplint van cement? Of benieuwd naar de mogelijkheden bij jouw gevelrenovatie? Aarzel dan niet om een professional te contacteren. Hij helpt je met plezier verder. Vraag gratis offertes aan via onze offerteservice.

Gevelplint cementeren: alternatief

gevelplint cementeren of blauwe steen

Een populair alternatief voor een gevelplint van cement is een uitvoering in blauw hardsteen. Dit materiaal is erg duurzaam, oogt mooi en is zeer onderhoudsvriendelijk. Een gevelplint van blauwsteen is wel stukken duurder dan cementeren. Je betaalt gemiddeld zo’n € 100 à 135 per strekkende meter (excl. btw, incl. plaatsing). Ben je op zoek naar een budgetvriendelijker alternatief? Dan is je gevelplint cementeren de beste optie.

TIP: ben je op zoek naar een gevelplint van Belgisch blauwsteen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een gecementeerde gevelplint bij jouw woning? Contacteer dan gratis en vrijblijvend een gespecialiseerde vakman. Start je aanvraag hier.

 

Vraag advies aan een gevelwerker

Bovenstaande prijzen kunnen variëren door de materiaalkeuze, de dikte van de gevelplint, de afwerking,.. Daarnaast verschillen prijzen ook van gevelwerker tot gevelwerker. Wil je graag een duidelijk overzicht van de verschillende kostenbepalers? Maak gebruik van onze offerteservice en vergelijk offertes van 2 á 3 vakmensen actief in jouw buurt. Start hier jouw aanvraag.

 

Plaatsing gevelplint van cement

Het cementeren van een gevelplint is geen complexe klus. Toch doe je er goed aan deze over te laten aan een vakman. Zeker wanneer dit project kadert binnen een grotere gevelrenovatie. Hoe gaat een vakman doorgaans te werk?

 1. Voorbereidende werken
  De gevelwerker bepaalt samen met jou de gewenste afmetingen van je gevelplint. Indien nodig maakt hij voorafgaand de buitenmuren grondig schoon, herstelt kapotte of gebarsten voegen en brengt een basislaag aan, anders kan de cementlaag niet mooi hechten.
 2. Gevelplint cementeren
  Nadien cementeert hij je gevelplint met cementpleister. Afhankelijk van de gewenste uitstraling, plaatst hij een dikke of dunne laag. Wil je bijvoorbeeld graag de look van blauwe hardsteen? Dan kan je met een laagje cement visueel eigenlijk hetzelfde resultaat realiseren.
 3. Gevelplint afwerken
  Na de aanbreng werkt hij je gecementeerde gevelplinten af. Dit doet hij bijvoorbeeld met materialen zoals marmerkorrels om een natuurlijk reliëf mee te creëren. Het is ook mogelijk om de plinten volledig op te schuren of te voorzien van een kleur naar keuze.
 4. Omgeving opruimen
  Het cementeren van je gevelplint is doorgaans de laatste stap in je gevelrenovatie. Is je gevelplint klaar? Dan neemt een vakman de tijd om de omgeving netjes op te ruimen. Denk hierbij aan het weghalen van bouwpuin of snijafval. Zo hoef jij hier zelf niet meer aan te denken en maak je geen extra kosten.

 

Geïnteresseerd in een grondige gevelrenovatie? Kom dan in contact met een gevelwerker uit jouw regio. Hij voorziet je met plezier van uitgebreid advies en leidt de werkzaamheden in goede banen. Vul het gratis contactformulier in.

 

gevelplint cementeren

Waarom kiezen voor een vakman?

Een ervaren klusser kan gevelplinten met enige voorzichtigheid zelf plaatsen en cementeren. Wil je echter zeker zijn van een kwalitatief hoogstaand eindresultaat? Schakel dan een vakman in. Zo kan je genieten van…

 • Garantie op geleverd werk: je krijgt garantie op de uitgevoerde werken als je het laat doen door een vakman. Loop je na de uitvoering van de gevelwerken tegen een probleem aan, dan neemt de vakman eventuele kosten voor zijn rekening.
 • Financiële voordelen: is je huis ouder dan 2 jaar? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 9% (i.p.v. 21%) op de gemaakte arbeidskosten. Op voorwaarde dat je de gevelwerken laat uitvoeren door een professional!
 • Correcte plaatsing: een foutje tijdens de gevelwerken is snel gemaakt. Schakel daarom een ervaren specialist in. Zo ben je verzekerd van correct geplaatste gevelplinten, afgewerkt volgens de regels van de kunst.
 • Advies en prijzen op maat: een gevelwerker heeft veel ervaring met het plaatsen en cementeren van gevelplinten en weet precies waarop hij moet letten. Schakel een vakman in voor deskundig advies en een eerlijke prijs.

 

Offertes vergelijken = besparen!

Wist je dat je flink wat op je gevelwerken kan besparen als je de tijd neemt om offertes te vergelijken? Maak de tijd om verschillende voorstellen naast elkaar te leggen en vergelijk niet alleen prijzen, maar ook uitvoeringstermijnen, adviezen, materialen,… Zo maak je uiteindelijk de beste keuze.

Vrijblijvend offertes vergelijken? Ontvang 2 à 3 voorstellen op maat met deskundig advies via onze offertedienst. Start jouw aanvraag hier.

 

Gevelrenovatie met gevelplint

Het cementeren van de gevelplint is vaak de laatste stap van gevelrenovatie. Daarom is het logisch om alles in 1 keer te doen en een volledige gevelrenovatie uit te laten voeren. De voordelen hiervan zijn…

 • Combineren met isolatie: laat je de gevel van je woning grondig renoveren? Combineer dan met kwalitatieve isolatie. Zo ziet je woning er weer als nieuw uit én bespaar je tegelijkertijd flink op je energiefactuur.
 • Frisse uitstraling: na een volledige gevelrenovatie en het plaatsen van een gevelplint van cement ziet je huis er weer als nieuw uit. Zo ben je de komende jaren verzekerd van een mooie voorgevel die bovendien beschermd is tegen atmosferische vervuiling en vocht.
 • Relatief goedkoop: het cementeren van buitenmuren en gevelplinten is een van de goedkoopste manieren om je gevel te renoveren. Reken op een richtprijs tussen de € 30 – 45 per m² (excl. btw). Let wel dat de kosten voor een grondige gevelreiniging hier nog niet zijn bijgeteld!

TIP: ben je op zoek naar een vakman voor gevelrenovatie? Ontvang dan gratis en vrijblijvend voorstellen op maat van 2 á 3 gevelwerkers actief in jouw buurt via het onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 gevelwerkers actief in jouw buurt.